Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Lärplattform - Vklass

Hos oss i Örnsköldsviks Kommun används samma lärplattform, Vklasslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, från förskola till gymnasiet. Detta är något vi är stolta över och ser som en av delarna i att skapa trygghet och likvärdighet över våra omsorgs- och skolformer.

Implementering av lärplattformen är pågående och vi jobbar med en aktör som hela tiden tar steg i att vidareutveckla verktyget.

Vi valde Vklass utifrån att de erbjuder lösningar för just hela spannet från liten till stor och deras tanke är att erbjuda ett innehållsrikt community/lärplattform likt det vi är vana vid från t.ex. Facebook, samtidigt som lärare och skolledning hittar alla funktioner för individuella utvecklingsplaner (IUP), utbildningsmaterial, rapportering och statistik av närvaro och sjukfrånvaro, provresultat, omdömen, klasslistor med bilder, massutskick via SMS och mycket, mycket mer.

Som vårdnadshavare hittar du snabbt ditt barns individuella utvecklingsplan, närvarostatistik, omdömen och veckoschema. Du kan lätt anmäla ditt barns ledighet eller sjukfrånvaro. Veckobrev, information om utvecklingssamtal och delade filer på skolan finns samlat i Vklass. Titta gärna på de filmer som finns framtagna för just vårdnadshavare till höger här på sidan.

Plattformen har ett vackert gränssnitt som fått beröm för sin enkelhet och mångfald av smarta funktioner som underlättar för användarna runt om i landet.

Förskola och familjedaghem (annan pedagogisk verksamhet)

Förskoleklass och Grundskola

Fritidshem

Gymnasiet

Sidan uppdaterades

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Utvecklingsledare Vklass
Anders Edström
072-710 07 46
Skicka e-post

Markus Horkamo
072-709 98 76
Skicka e-post

Inloggningsfrågor
Kontakta aktuellt områdes administratörer/
expedition

Mer information

Inloggningssida i Vklasslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (kräver användare)

Vklass lärplattformlänk till annan webbplats
(officiell webbplats)