Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Välkommen till Kulturskolan Örnsköldsvik

Kulturskolan är Örnsköldsviks kommunala kulturskola och bedriver undervisning inom ämnesområdena musik, dans, teater, film, bild och form. Undervisningen är avgiftsfri och bedrivs både på dag-, eftermiddag-och kvällstid. Kulturskolans övergripande målsättningen är att erbjuda alla barn och unga från förskola till gymnasiet ett kulturellt sammanhang att utvecklas och växa i.

I e-tjänsten kan du anmäla dig till många av Kulturskolans aktiviteterlänk till annan webbplats, för vissa aktiviteter sker anmälan i samråd med Kulturskolans pedagoger. Den öppna verksamheten kräver ingen föranmälan.

Kulturskolans verksamhet efter skoltid

Regeringen har meddelat att idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn födda 2005 eller senare, såväl inomhus som utomhus, nu skall kunna hålla öppet.
Detta innebär att Kulturskolan succesivt öppnar verksamheterna på em/kväll från och med måndag 1 februari. För att detta skall ske på ett smittsäkert sätt kommer följande åtgärder vidtas:

 • Elever byter om hemma för att undvika användandet av omklädningsrum, duschar och toaletter.
 • Inga vårdnadshavare får vistas i verksamhetslokalerna, lämning och hämtning sker utomhus.
 • Antalet elever/lärare inom varje avgränsat utrymme begränsas så att varje person disponerar minst 10 kvadrat¬meter av den tillgängliga ytan
 • Aktiviteter som innebär närkontakt kommer i möjligaste mån att undvikas.


Varje verksamhet kommer återstarta utifrån sina specifika förutsättningar. Det innebär variationer i startdatum, anpassningar och gruppstorlek. Specifik information från varje enskild verksamhet skickas ut innan start.

Till dig som står i kö

Intresseanmälan till kulturskolan gäller för ett verksamhetsår i taget. För dig som redan tidigare anmält intresse, förnya din anmälan 15 januari- 15 februari. Klicka på Återanmälan och fyll i dina uppgifter.

 

Aktuellt inom Kulturskolan


 • Digital filmskurs- Lär dig att skapa film hemma med vad du har!


  Kursen utgår från att du har tillgång till en mobiltelefon eller surfplatta för att filma och redigera med.Kursen äger rum i Google Classroom så du behöver också ett gmail-konto för att kunna ladda up...
  Läs mer

 • Gillar du att sjunga? Då kan du vara med i projektkören One Piece - P.O.P.


  Varje termin gör Kulturskolan två sångprojekt för dig som går i årskurs 6 till och med gymnasiet. Det kan vara inspelningar, konserter, resor med mera. Man väljer själv om man vill vara med på alla pr...
  Läs mer

 • Vill du lära dig musikproduktion?


  Kulturskolan i Örnsköldsvik kommer att starta en kurs i synt och musikproduktion där du får lära dig använda och programmera ljud på syntar och hur man anvnder datorn som inspelningsstudio för musikpr...
  Läs mer

Sidan uppdaterades

Sidansvarig:

Ansvarig chef

Rasmus Grip
Chef
070-365 81 36
Skicka e-post

 Kontakta oss

Johannes Lindh
Verksamhetsledare
072-548 36 08
Skicka e-post

Kontaktcenter
0660-880 00
Skicka e-post

E-tjänster och blanketter