Du är här:

Kultur

Kultur och kulturliv skapar vi tillsammans. Vi kan alla delta utifrån våra egna behov och förutsättningar. Biblioteken, Örnsköldsviks museum & konsthall, det kreativa huset Sliperiet, kulturskolan, föreningsaktiviteter och evenemang erbjuder en mångfald av möjligheter till upplevelser och eget skapande i ett livslångt lärande. 

Kultur låter människor växa och utvecklas utifrån varje individs förutsättningar och Örnsköldsviks kommun lägger särskild vikt vid barn och ungas tillgång till kultur.

I Örnsköldsvik erbjuder vi bredd och spets inom kulturområdet och här finns möjlighet till eget skapande och tillgång till professionell kultur. Vi verkar för att de professionella kulturskaparna ska ha goda möjligheter för sitt utövande.  

Kultur i kommunen

Gïelecirkus – samisk språkcirkus 17 september

Med cirkus som tema och med hjälp av trollkarlen, clownen och akrobaten närmar vi oss våra samiska språk. Att vara nybörjare blir lite lättare om språket är en lek med utrymme för tabbar och tokigheter. Hur gör lindansaren när hon böjer verb? Vad gör clownen när han säger fel?

Språkcirkus är en familjeföreställning för barn mellan sex och elva år och bjuder på en föreställning fylld av akrobatik, clowneri och lek med de samiska språken.

Tid: Tisdag 17 september kl 13.00 och 18.00
Plats: Gnistan, Björnavägen 68, Gullänget
Anmälan: Föreställningen är gratis men anmälan krävs.
Lämna din anmälan till bettan.edberg@ornskoldsvik.se eller 0660-88364

Välkommen!

Sidan uppdaterades

2019-09-05

Sidansvarig: