Nationell vecka mot dopning

Fredrik Lindström i kampanjen mot dopning, 100% hårdträning.

Fredrik Lindström i kampanjen mot dopning "Riktig styrketräning handlar inte om vad du tar utan om vad du ger, 100% hård träning". Foto: Håkan Nordström.

Vecka 41 är det den nationella kampanjveckan mot dopning. Syftet med veckan är att informera om problematiken kring dopning med fokus på unga i ålder 16 – 25 år, att få unga att träna rent – att ingen börjar med dopning (droger) samt att få dem som missbrukar att sluta.

Fredrik Lindström är ambassadör för länet och kommer torsdag 10 oktober att finnas på plats i Nolaskolans ljushall tillsammans med hälsocoachelever från Örnsköldsviks Folkhögskola. Det kommer att erbjudas aktiviteter, information och tävlingar för elever vid lunchtid under måndag, onsdag och torsdag.

— Det är roligt att få vara en förebild för detta, jag kommer själv från elitidrotten och att den ska var fri från dopning är en självklarhet för mig. Dopning har blivit ett samhällsproblem och är en viktig fråga, därför ställer jag upp, säger Fredrik Lindström.

Under veckan kommer även gym i Örnsköldsvik, som är anslutna till det nationella nätverket PRODIS att kampanja med utmaningar och information, med fokus på budskapet ”Riktig styrketräning handlar inte om vad man tar utan om vad man ger, alltså 100%”.

PRODIS står för Prevention av dopning i Sverige och som står bakom arbetsmetoden 100% ren hårdträning. I Örnsköldsvik är det idag elva gym som arbetar med metoden samt är anslutna till det lokala nätverket Krafttag Örnsköldsvik. Tillsammans med polis, kommun, tullverket och Länsstyrelsen arbetar man för att förebygga användandet av dopning.

Här kan du läsa mer om det lokala nätverket Krafttaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här kan du läsa mer om metoden 100% ren hårdträninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Sjöström

2019-10-09