Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Lanthandeln i Solberg premieras med Sagavägenstipendiet 2023
Fyra män på rad som tittar in i kameran framför en ljusblå fasad.

Sagavägens förening tilldelar Lanthandeln i Solberg 5000kr i stipendium år 2023 för deras gedigna arbete och engagemang i bygden. Från vänster: Björn Olsson, Rune Forstin, Ove Hellström och Patrik Karlin.

Lanthandeln i Solberg premieras med Sagavägenstipendiet 2023

Under torsdagen den 7 september sken solen över solbergsbygden då ordförande Rune Forstin samt ledamot Ove Hellström för Lanthandeln i Solbergs AB fick ta emot Sagavägens stipendium på 5000 kr. Stipendiet delades ut av Björn Olsson (C), ledamot i Sagavägenföreningen samt kultur- och fritidsnämndens ordförande och Patrik Karlin, fritidskonsulent på Örnsköldsviks kommun.

— Det här känns jättekul och vi ser det som ett bevis på att vi gör något bra, säger Rune Forstin, styrelseordförande i Solbergs Lanthandel AB.

Sagavägens stipendium har delats ut av Sagavägenföreningen till två svenska och två norska stipendiater varje år, i cirka 30-års tid. Stipendiet ska dels premiera företag vars utveckling och eller nysatsning är betydelsefull för såväl den lokala orten som för Sagavägen. Stipendiet kan också gå till ideell organisation eller enskild person vars kreativitet, engagemang och utveckling gynnat sitt närområde och Sagavägen.

— Det är jätteroligt att få dela ut det här stipendiet till Lanthandeln i Solberg som gör en fantastisk insats för ortsbefolkningen, besökare och turismnäringen efter Sagavägen, säger Björn Olsson (C) ledamot i Sagavägenföreningen, samt ordförande i kultur- och fritidsnämnden vid Örnsköldsviks kommun.

Nominerinarna:

”Vi vill nominera affären i Solberg till Sagavägen stipendiet 2023. Den betyder mycket för oss som älskar att åka slalom och längdskidor. Att kunna handla mat och tanka är så himla viktigt för en levande bygd. Heja Solberg, heja affären och heja macken!”

”Vi vill nominera Lanthandeln i Solberg till Sagavägen stipendiet. De har bra service och vi får tag på de varor vi behöver. De har nu också sett till att vi har fått en ny bensinmack, vilket är bra både för oss ortsbor, turister och de som arbetar vid vindkraftverken. Ja, alla som färdas utmed Sagavägen kan ha nytta av den, eftersom det är långt till någon annan mack. De arbetar verkligen för bygdens bästa.”

 

Information om Sagavägenföreningen:

Sagavägenföreningen grundandes i samband med invigningen av Sagavägen på 1970-talet. I föreningen ingår medlemskommunerna: Örnsköldsvik, Åsele, Vilhelmina, Hattfjelldal, Grane, Vefsn, Dønna, Herøy, Vega, Vevelstad, Sømna, Brønnøy, Leirfjord, Alstahaug. Föreningen arbetar med samverkan och utveckling inom näringsliv, kultur och turism längs Sagavägen, som sträcker sig från Örnsköldsvik vid svenska kusten till Helgelandskusten i Norge.

Publicerad: