Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Västernorrland har skärpt de allmänna råden i länet för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Örnsköldsvik – stolt att vara en diplomerad Fairtrade City!

Fairtrade City är en diplomering till kommuner som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion. Diplomeringen innebär att kommunen lever upp till kriterier som rör etisk upphandling, ett aktivt informationsarbete samt ett utbud av Fairtrade-märkta produkter i butik, på serveringsställen och på arbetsplatser.

Örnsköldsvik är stolt över att vara en Fairtrade City! Det som bidragit till diplomeringen är bland annat att allt kaffe som konsumeras i kommunens stadshus följer Fairtrades principer för rättvis handel och ILOS kärnkonventioner. I samband med livsmedelsupphandling kommer Örnsköldsviks kommun att öka andelen Faritrademärkta produkter. Ambitionen är också att butiker, serveringställen och arbetsplatser i Örnsköldsvik ska öka andelen rättvist handlade och konsumerade produkter som bananer, kaffe, te, kakao och kryddor.

I Örnsköldsvik finns en lokal styrgrupp för Fairtrade City med representanter från kommunen och lokala företag. Ordförande är Kristin Ögren som också är förtroendevald ordförande i kommunens och landstingets gemensamma kostnämnd.

Den officiella Fairtrade City-diplomeringen skedde 27 februari 2017.

Sidan uppdaterades

2017-05-02

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Marie Mattson
Kostchef, Örnsköldsviks kommun
0660 - 884 26
Skicka e-post